Är hundar tillåtna på din arbetsplats?

Så övertygar du chefen att få ta med hunden till jobbet – 10 argument 

Att ha hunden på jobbet underlättar mycket, du slipper leta en plats där vovven ska vara under dagen och ni två får vara med varandra från morgon till kväll, men det är inte bara att ta med hunden till arbetsplatsen. Här är en lista med strategier för att övertala din chef att låta dig ta med din fyrbenta vän till jobbet. 

Prata med dina kollegor först

Det första steget är att samla in dina kollegors synpunkter först för att se om det finns några allergier eller rädslor, hur de ställer sig till frågan och för att se om någon är intresserad av att ta med sin hund till jobbet. 

Om du kan visa din chef att flera medarbetare är med på idén så kan det hända att din chef är mer villig att överväga den. 

Presentera fördelarna

Det kan finnas en mängd fördelar med att ta med hundar till kontoret, inte bara för vovven, utan för de anställda och företaget som helhet. Lägg fram ett starkt argument för att ha fyrbenta anställda på jobbet:

Fördelar för företaget

Det är bra för rekryteringen; fler människor är intresserade av att söka jobb på en hundvänlig arbetsplats. Människor kan vara mer villiga att stanna kvar längre för att slutföra projekt och uppgifter eftersom de inte behöver skynda sig hem för att mata eller rasta sin hundar. 

Fördelar för de anställda

Få isbrytare är lika bra som hundar, de uppmuntrar till socialisering och för gamla och nya medarbetare att komma närmre varandra. 

Promenader på lunchtid ökar fokus, uppmärksamhet och kreativitet, och vem kan bättre motivera och få med sig resten av kollegorna på en promenad än deras hundkollega? 

Hundar dämpar stress, bara genom att klappa en vovve så kan blodtrycket och hjärtfrekvensen sänkas. 

Fördelar för hundar

Hunden får vara med sin ägare hela dagen! Den får även mental stimulans och social träning genom att vara på arbetsplatsen. 

Hundar är glädjespridare och människor mår bra av att klappa dem.

Gå i spetsen för ansträngningen  

Din chef kanske är orolig hur mycket arbete det skulle ta för att införa att hundar är tillåtna på arbetsplatsen, erbjud dig att hjälpa att skapa policyn som tar upp hundägarens ansvar, specifika utrymmen och vad som ska göras om ett problem uppstår. 

Erbjud en prövoperiod

Föreslå att du får ta med hunden under en prövotid för att visa att det fungerar bra utan att störa arbetsflödet. 

Visa att din hund är vältränad och lugn

Försäkra chefen om att din hund är väluppfostrad, social och inte skapar oönskat oljud eller oreda.

Erbjud att ta fullt ansvar

Förklara att du tar fullt ansvar för att hålla arbetsplatsen ren och säker. Du kan till exempel säga att du alltid tar hand om eventuell städning efter hunden.

Säg att du tar ansvar för att hålla rent efter din hund.

Ge exempel på andra företag som tillåter hundar

Om det finns andra företag inom din bransch eller i närheten som tillåter hundar, kan det hjälpa att nämna dessa exempel för att visa att det är en genomförbar policy.

Framhäv ökad lojalitet och trivsel

Förklara att det skulle göra dig mer motiverad, nöjd och lojal mot företaget om du fick ta med hunden, vilket kan leda till ökad produktivitet och närvaro.

Erbjud alternativa lösningar

Om chefen är tveksam, föreslå att du kan börja med att ta med hunden en eller två dagar i veckan för att se hur det fungerar. Det kan minska oron för att det skulle bli en daglig utmaning.

Koppla till företagets kultur eller värderingar

Om ditt företag värderar en avslappnad och öppen arbetsmiljö, eller om de har policyer för balans mellan arbete och privatliv, kan du framhäva hur det att ta med hunden passar in i dessa värderingar.

Lycka till med att övertyga din chef!

Källa: The Daily Wag, ChatGPT