Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Scandinavian Outdoor och Outdoorexperten

Vantar som värmer är ett måste på höstens hundpromenad.

Vantar som värmer – 8 funktionella köptips

Hur härlig hösten än är kan man inte komma ifrån det: när höstmörkret sänker sig över oss blir det också svårare att hålla värmen. För oss hundägare är varma och smidiga händer inte bara viktigt, utan rentav ett måste. Här är några varianter som kanske kan vara värda att satsa på.

Det finns många olika vantar och handskar att välja bland. Vad vi föredrar är högst individuellt.

Men den som har hund behöver ofta en vante som är både varm, vattentät – och tunn. Vovven ska ju rastas i alla väder. Ska ni även träna behöver du ju kunna hantera såväl koppel, som klicker och godisbitar på samma gång.

Att hitta rätt bland alla handskvarianter kan ta en stund. I många fall kan det löna sig att tänka lite utanför boxen, och snegla lite på vad som finns i hyllorna för dem som håller på med andra utomhusaktiviteter än man själv.

Marmot Power Stretch Connect Glove

Stretchig och tunn

Marmot Power stretch connect glove (annonslänk) är en riktigt stretchig och supertunn handske med touchfunktion som passar lika bra ensam, som i sällskap med något maffigare som träs utanpå. Bra alternativ för den som vill kunna växla mellan en mer otymplig, men varmare, handske och en tunnare vante som ger bättre precision. Med touchfunktionen kan du använda mobilen, utan att behöva ta av dig vantarna.

Hestra Apex Reflective Short 5-finger.

 Lätt att hålla ren

Lätt att hålla ren är även Hestra apex reflective short 5-finger olive (annonslänk). Med sin avsaknad av fingrar är den egentligen framtagen speciellt för cyklister. Men den passar lika bra för andra utomhusaktiviteter som kräver hantering av precisionskrävande utrustning, i väder som är snäppet för kyligt för att fingrarna ska hålla sig tillräckligt varma och rörliga hela passet. Perfekt för hundträning i kyligt väder.

Black diamond legend gloves womens bordeaux.

Varm och skön i härlig färg

För den sena hundpromenaden kan det behövas lite extra vaddering för att fingrarna som håller i kopplet inte ska frysa till is. Black Diamond Legend Gloves Womens Bordeaux (annonslänk) är en riktigt skön höst- och vinterhandske som även sätter lite färg på höstrusket.

Black Diamond Midweight screentapgloves.

 Tunn för ökad precision

Denna "tunnis" – Black diamond midweight screentapgloves (annonslänk) – är ännu ett exempel på flerfunktionshandske som funkar lika bra som fristående plagg, som tillsammans med en yttervante. Tunn och stretchig, med touchfunktion och med förstärkningar för bästa möjliga grepp.

Icebreaker Rixdorf Gloves.

 Värmer gott i kylan

Icebreaker Rixdorf gloves (annonslänk) i färgen Midnight navy har definitivt sin plats i hundägarens höstgarderob. Med sitt höga skaft håller denna handske både händer och handleder varma och rörliga under den lite längre hundutflykten.

Hestra Bike Guard Short.

Fingerlös precisionshandske

Hestra Bike Guard Short (annonslänk) är lite av en joker i leken. Den värmande fingerlösa vanten gör det lätt att hantera koppel och annan träningsutrustning, utan förlust av fingerprecision. 

Zeiner Isidro Touch

Ett trygg investering

Ziener Isidor Toch (annonslänk) är en värmande tunn handske som kombinerar smidighet och bra grepp med säkerhet. Det reflekterande tyget gör dig synlig i mörkret. Fingrarna är specialutformade för att passa användning av touchskärm och handflatan är silikonklädd för säkert grepp om kopplet, även i våta miljöer.

Therm-ic Power Gloves Ski Light.

Fingervarmt med batteri

Sist men inte minst: Thermic Power Gloves Ski Light (annonslänk) är en riktigt varm, eluppvärmd, handske för den riktigt frusna. Denna superhandske passar kanske inte för de allra mest precisonskrävande aktiviteterna. Men den är väldigt bra att ha med i väskan när det blåser kallt och planen är att stanna utomhus i några timmar. Ingår som en del av en hel produktserie med samma koncept.