40 procent av deltagarna spenderar hellre tid med hunden än familj och vänner.

Undersökning: Så skiljer sig mattar och hussar i sin kärlek till hunden

Har du någonsin undrat om matte och husse visar sin kärlek till hunden på olika sätt? En ny studie avslöjar skillnaderna.

En undersökning genomförd av Tractor Supply har utforskat skillnader och likheter mellan mattar och hussar. Över 1 000 hundägare deltog i undersökningen och svarade på frågor om sitt hundägande. 

Resultatet visar bland annat att 58 procent av de tillfrågade ser sina hundar som sina närmaste vänner, och 40 procent skulle hellre spendera tid med sin hund än att umgås med familj eller vänner.

Kommunikation med hunden

En intressant insikt från undersökningen är att en del hundägare föredrar att prata med sina hundar. Av de svarande uppgav 28 procent av hundmammorna och 21 procent av hundpapporna att de oftare talar med sina hundar än med sina mänskliga nära och kära.

Dela mat med sin hund

Det är också vanligt att hundägare delar sin mat med sina fyrbenta vänner. Hela 68 procent av de tillfrågade erkände att de ibland delar sin mat med sin hund. Detta var särskilt vanligt för mattar, där 71 procent av dem sade att de brukar bjuda sin hund på något från sin egen tallrik.

Det visar sig att det är svårt att stå emot hundögonen när det kommer till mat.

Fler djur för sällskap

En fjärdedel av deltagarna i undersökningen har tagit hem en katt för att hålla sin hund sällskap. Dessutom har 69 procent av de tillfrågade köpt en till hund för att den första inte ska känna sig ensam.

Hundägare tar ledigt för att vårda sin hund

Det är inte bara i Sverige som hundägare stannat hemma från jobbet för sina husdjur. Även i USA är detta vanligt. I undersökningen svarade 41 procent att de har tagit ledigt från jobbet för att ta hand om sin hund.

Källa: Tractor Supply