Bilden är en genrebild och är inte kopplad till händelsen i artikeln (bildbanksbild).

Orkanen drog in – då lämnades hunden fastbunden i vattnet

Förra veckan drabbades Florida av orkanen Milton. När många invånare evakuerade så lämnades en hund fastbunden vid en stolpe i översvämningsvattnet.

I onsdags förra veckan, några timmar innan Milton nådde land, så publicerade Florida Highway Patrol ett filmklipp där de hittar en hund som lämnats i det kraftiga regnet.

Hunden hittades längs vägen nära Tampa och en tredjedel av hundens kropp syns inte då den är täckt av vatten. Det är oklart hur länge hunden hade stått där.

I klippet hörs polisen säga: ”Det är okej, det är okej” när han närmade sig hunden.

Hunden morrar och skäller mot polisen, som svarar: ”Jag klandrar dig inte".

Polisen tog hand om Trooper, namnet som hunden har fått efter att ha blivit räddad av en statlig trooper, och fördes till ett hundhem.

”Vi kan inte föreställa oss den situation som slutade med att han var bunden till den här stolpen och lämnades utan hopp”, sa räddningsorganisationen Leon County Humane Society i ett uttalande:

”Det är svårt att ens tänka på hur rädd han måste ha varit när bilar körde förbi, vattnet steg upp till magen och orosmolnen mörknade”

Efter att de meddelade att Trooper var i deras vård så ska de ha fått dussintals förfrågningar om adoption, men att huvudfokus är att hjälpa hunden att känna sig trygg och bekväm.

”Vi har absolut ingen aning om hur hans liv såg ut innan han övergavs”, sa Humane Society.

När filmklippet på Trooper, med vatten upp till magen publicerades, så delade Floridas guvernör Ron DeSantis videon på plattformen X (tidigare Twitter) och skrev:

”Det är grymt av någon att lämna en hund bunden vid en stolpe mitt i en annalkande storm. FL kommer att hålla alla som felbehandlar husdjur ansvariga”.

I tisdags meddelade myndigheter i delstaten att den tidigare ägaren nu åtalats för djurplågeri.

”Vi tar detta brott på största allvar och den här svaranden kommer att få ta konsekvenserna av sina handlingar”, sa statsåklagare Suzy Lopez, vars kontor driver fallet.

Källa: ABC News, NPR, NBC News.