Från vänster: Erika Garmelius, Therese Lindgren och Sarah Taubes Claesson

Detta önskar vi att vi visste - innan vi skaffade hund

Här delar Svenska Djurfondens Therese Lindgren, Hundstallets Erika Garmelius och Hundinstruktören Sarah Taubes Claesson med sig om vad de önskar att de visste - innan de skaffade hund!

Erika Garmelius: Hitta en hund som passar dig

- Läs på! Är det en omplacering, läs på om individen, så det passar er båda. Ska du köpa valp - läs på om rasen. Att leva med hund är att leva med en individ och en familjemedlem. Jag kommer ihåg att det var väldigt stor skillnad för mig när jag skaffade min första egna hund. Vad det faktiskt innebär att ha hund. Det är inte samma sak som när man är liten och lever med hund. Man måste läsa på om hunden och inse vad man själv kan ge. Läs på om vilken hund som passar ens liv så man kan tillgodose hundens behov.

Erika Garmelius, Hundstallet

Therese Lindgren: Att utbilda sig själv

- Jag hade verkligen önskat att jag hade utbildat mig själv och inte utgått från att mina gamla kunskaper var up to date. Plocka upp en bok och läs ny kunskap. Det är inte samma metoder som för 20 år sedan.

Therese Lindgren, influencer och grundare av Svenska Djurfonden

Plocka upp en bok och läs ny kunskap. Det är inte samma metoder som för 20 år sedan.

Therese Lindgren, Svenska Djurfonden

Sarah Taubes Claesson: Var beredd på att anpassa ditt liv

- Jag har haft hund hela livet så för mig finns inget före och efter. Jag tror dock många som köper sin första hund tänker att de ska kunna fortsätta sitt liv som vanligt, fast med hund. Man har nog ofta en viss föreställning om hur det ska bli och sen kanske det skiljer sig mycket från verkligheten. Var beredd på att du kommer behöva anpassa hela ditt liv efter en liten individ som behöver dig. Var beredd på att valptiden kan vara riktigt jobbig, tätt följt av en ännu jobbigare unghundsperiod.Ladda med tid, kärlek och mycket tålamod så ska det nog bli bra.

Sarah Taubes Claesson, Härliga Hunds hundcoach och driver Sarah C hundcoachning


Från Härliga Hund nr 5 , 2024