Bilden är en genrebild och har inget med händelsen i artikeln att göra.

Nytt världsrekord: Kan du gissa hur många hundar?

Att gå ut på promenad med en hund kan vara utmanande nog, men för att slå det officiella Guinness världsrekordet krävs betydligt fler hundar än så – och nu har det hänt.

Det är kanadensaren och hundälskaren Mitchell Rudy som har slagit världsrekordet för flest hundar som rastas samtidigt av en enda person.

Tillsammans med den kanadensiska välgörenhetsorganisationen BONK och hundhemmet Korean K9 Rescue, genomförde han rekordförsöket i Sydkorea för att slå det tidigare rekordet på 36 hundar.

För att officiellt ta rekordet var Mitchell tvungen att promenera med hundarna en kilometer, och alla hundar skulle vara kopplade under hela försöket. Dessutom var det ett krav att samma förare och hundar skulle delta från början till slut.

Alla hundar som deltog i den rekordstora promenaden hade räddats lokalt och adopterats bort av Korean K9 Rescues hundhem.

"De här hundarna håller alla på att komma underfund med hur de ska samarbeta med varandra, de kommer alla från olika hem eller dåliga situationer", sa Mitchell Rudy till Guinness World Records.

"Vi hade inte mycket tid (att träna inför det här evenemanget) men eftersom våra hundar hade en stark grund kunde vi verkligen åstadkomma mycket på kort tid", sa Gina Kim-Sadiku, verkställande direktör för Korean K9 Rescue, till Guinness World Records.

Efter att ha gått en kilometer stod det klart att han lyckats, då han promenerade sträckan med totalt 38 hundar.

Mitchell Rudy förklarade att idén ursprungligen inspirerades av en önskan att få så många hundar som möjligt adopterade på kort tid.

"Vi ville göra något som fick de här hundarna att bli de mästare de är", berättade han:

”Det här är bra hundar, de förtjänar hem".

Källa: Guinness World Records