Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Arken Zoo och VetZoo

Vilken färg på leksaken som det ska vara kan vara värt att tänka på.

Färgerna som hunden kan se – tips på leksaker

Det finns ett hav av leksaker att välja på till din hund beroende på vad just den uppskattar. Men sett till hur hundars syn fungerar finns det vissa färger på leksaker som de ser extra bra. 

Du har säkert varit i djurbutiken och noga valt ut en leksak till din fyrbenta vän. När du stolt kommer hem med den tänker du att din hund kommer studsa av glädje, men i stället är den totalt ointressant för hunden.

Det gäller att testa sig fram och se vad just din hund uppskattar för leksaker och typ av lek.

Men vissa leksaker kan vara extra roliga för att din hund kan se just de färgerna vilket gör att den sticker ut när den kastas på gräsmattan, i vattnet eller ligger och väntar i korgen när ni kommer hem. 

Tennisbollar

En av de mest klassiska leksakerna när det kommer till hundar. Det är svårare att hitta en hund som dissar tennisbollen än tvärtom. Typiska tennisbollar är alltid gula, vilket är en färg som utmärker sig i hundarnas ögon. Ju gulare de är desto bättre! Här (annonslänk) finns de i 3-pack som passar utmärkt för bolltokiga hundar. 

Aktivering 

Ibland kan du vilja kombinera lek med arbete så att hunden får jobba för att få fram sin belöning. Då är en aktivitetsboll bra som du fyller med godis och som hunden sedan får försöka att få fram ur bollen. Om den är i en färg som din hund lättare kan tyda så kanske det blir ännu roligare! Här  (annonslänk) kan du hitta en boll just för det. 

Teddybjörn

Alla förtjänar att någon gång i sitt liv få uppleva glädje att få sin första teddybjörn, både människor och hundar. Ett mjukt gosedjur passar utmärkt för den lilla valpen och framför allt om den är i en färg som valpen lättare kan se. Här (annonslänk) går det att hitta en teddybjörn som även innehåller lavendel vilket är naturligt lugnande.

Fotboll

Likt tennisbollar finns det även massvis med hundar som är fotbollstokiga. Att spela fotboll tillsammans med matte eller husse på gräsmattan står ofta högt upp på önskelistan hos många hundar. Om bollen då är i en av de färgerna som den kan se extra bra så blir fotbollsmatchen ännu roligare! Här (annonslänk) finns det en liten fotboll.

Vattenleksak

Många hundar gillar att ta sig ett dopp i vattnet, men simturen kan bli ännu roligare om det finns en leksak med i bilden. Med vattnets blåa färg är det då passande med en leksak vars färg skiljer sig. Här (annonslänk) finns det en hundleksak som funkar för lek i vattnet på sommaren och i snön under vintern.