Bjud vovven på en lussekatt, de här är superenkla att baka och perfekta för julfirande hundar. Överblivna ”katter” går bra att stoppa i frysen.
DU BEHÖVER:
- 5 dl dinkelmjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk gurkmeja
- 1 finriven morot
- 1 msk rapsolja
- 2,5 dl vatten
- 1 ägg
- 1 tunn skiva blodpudding
SÅ HÄR GÖR DU:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda dinkelmjöl, bakpulver och gurkmeja i en bunke.
- Tillsätt finriven morot, rapsolja och vatten. Rör ihop till en jämn deg.
- Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked. Forma till en lussekatt med mjöliga händer.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
- Skär ut små fyrkanter av blodpuddingen och garnera lussekatterna.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Kanske vill du också göra goda hjärtan av blodpudding?