Sherri Davis bjuder hunden Diesel på en belöning.

Kändishunden från Hudson & Rex: Succétränarens bästa tips

Sherri Davis är hundtränaren som är bakom den smarta och väluppfostrade kändishunden Diesel som syns i tv-programmet Hudson & Rex. Nu delar hon med sig av sina bästa tips för att lyckas med hundträningen.

Hundtränaren Sherri Davis har i många år tränat både hundar och andra djur inom film- och tv-industrin, och äger schäfern Diesel som spelar Rex i succéserien Hudson & Rex samt stunthundarna Is-he och Iko. 

Sherri Davis 5 bästa träningstips:

Avsluta alltid inlärningen med något positivt, en belöning.

Kom alltid ihåg att det viktigaste för en hund är att känna att den är accepterad och gör bra ifrån sig. Det innebär till exempel att klappa hunden eller på annat sätt visa att den har gjort ett bra jobb efter träningen.

Tappa inte humöret och om det kommer till en punkt när du vet att det kommer bli jobbigt och inte fungera, då är det bättre att försöka gå tillbaka och göra en enklare övning som hunden redan vet hur den ska göra.

Avsluta med en positiv sak och återvänd till det svåra inlärningsmomentet senare.

En av de viktigaste saker jag skulle säga är att ha roligt. Det är otroligt viktigt när man jobbar med att träna hundar.

Sist men inte minst så är empati och medkänsla viktigt. Kärlek räcker en lång väg.

SHERRI DAVIS

Bor: I Ancaster, utanför Toronto i Kanada

Yrke: Djurtränare och ägare av BRB K9 Services.

Bakgrund: Har tränat hundar och många andra djur för film och tv-industrin i över 25 års tid. Bland annat har hon arbetat med serier som Murdoch Mysteries, American Gods och Designated Survivor. Jobbar som hundtränare, Dog Master, i tv-serien Hudson & Rex, som hon även är exekutiv producent för. Hon äger Diesel vom Burgimwald som spelar Rex tillika stunthundarna Is-he och Iko. Sherri har också själv varit med i olika tv-program med tips om hundträning och driver en populär podcast om hundar och träning som heter ”How 2 Dog”.