Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för VetZoo och Arken Zoo

Många koppel, halsband och selar har inbyggda reflexer. Men ett blinkande LED-halsband tillför ytterligare en dimension av trygghet på sena hundpromenaden.

Halsband som lyser upp i höstmörkret – 8 färgsprakande köptips

När höstmörkret sänker sig över oss är det viktigt att vi ser till att våra hundar syns ordentligt på promenaden. Särskilt viktigt är det när vi rör oss i trafikerade miljöer.

LED-halsband finns i ett stort antal varianter och kan vara en billig livförsäkring. Många av dem har olika blinkfunktioner. En del skimrar dessutom i regnbågens alla färger.

Blinkande ljus kan vara att föredra i hetsiga trafikmiljöer. Men tänk på att ett fast sken är det som är minst störande för hunden. Därför kan ett halsband som har fast sken som valbart alternativ vara att föredra.

Tänkt också på att ett uppladdningsbart halsband inte kräver några krångliga batteribyten.

Här är några av de varianter som är mest populära just nu:

Basic Wide LED halsband

En robust Klassiker

För dig som har en stor hund är Basic Wide LED halsband (annonslänk) redan en klassiker. Halsbandet lyser klart och finns i både grönt och orange. Uppladdningsbart halsband som du enkelt individanpassar med en sax.

Trixie LED-halsband Vit 65 cm

En rolig "blinkis"

Den som gillar sprakande färgprakt får sitt lystmäte med detta roliga "blinkishalsband".  Trixie LED-halsband Vit 65 cm (annonslänk) passar bäst för större raser.

Flexi Led Lampa till Hundkoppel Svart

Smart lampa för flexit

Vill du att trafikanterna ska se både dig själv och vovven är denna LED-lampa för flexikoppel – Flexi Led-Lampa till Hundkoppel Svart  (annonslänk) - ett säkert kort. Funkar både som positionsljus och ficklampa när det är dags att ta fram bajspåsen.

Little&Bigger Mini LED-halsband 45 cm

Glatt för de minsta

Ju mindre din vovve är, desto viktigare är det att den syns tydligt i mörkret. Gula glada Little&Bagger Mini LED-halsband 45 cm (annonslänk) passar de allra minsta voffsingarna.

Trixie Flash Light Lysande Hundhalsband Röd

Blickfång i knallrött

Trixie Flash Light Lysande hundhalsband Röd (annonslänk) väcker garanterat uppmärksamhet på promenaden. Finns i flera storlekar.

Little&Bigger LED-halsband 70 cm.

När du vill blinka i blått

Blinkande blått ljus får fortkörarna att tänka på polisen. Little&Bagger LED-halsband 70 cm (annonslänk) för stora hundar kan därför vara en smart investering för den som rör sig mycket i trafiken. Kan individanpassas med en sax.

Trixie LED Lysande Hundhalsband med USB 70 cm

Mycket att välja på

Trixie LED Lysande Hundhalsband med USB (annonslänk) finns i så många färger att du kan få svårt att bestämma dig för vilken du ska välja. Men det spelar ingen roll. "Blinkisar" kan vovven aldrig få för många av. Skaffar du minst två kan du alltid se till att åtminstone ett av dem är fulladdat inför promenaden.

Trixie Flash Light LED-halsband Rosa

En dröm i rosa

Trixie Flash Light LED-halsband Rosa (annonslänk) med hållbart och skyddande nylonhölje är något av en rosa dröm för den som är lite romantiskt lagd. Finns i storlekar från XS till XL.