Hur ser du till att din hund håller sig lycklig?

Studie: Hundägare bryr sig mer om sina hundars hälsa än sin egen

Hunden kallas ofta människans bästa vän, och det verkar stämma mer än vad vi tror visar nu en undersökning.

Totalt var det 2 000 hundägare som blev tillfrågade som visar att sju av tio hundägare bryr sig mer om sitt djurs hälsa och lycka än om sin egen. 

Undersökningen, som beställts av hundmatsmärket Butternut Box, tar upp ämnen som mat, veterinärbesök och motion. 

De främsta sätten som hundägarna ser till att att deras vovvar är lyckliga så var det över 70 procent som gjorde det genom kel, hälsosamt godis och klia hundarna på magarna.

När det handlar om ägarnas egna hälsa så var det 73 procent som prioriterade deras hundars motionsbehov framför sin egen. 

Läkaren eller veterinären? 

Och det skiljer sig stort när det handlar om att besöka en läkare för eget syfte kontra en veterinär för hundens skull. 

För ett icke livshotande tillstånd uppskattade undersökningsdeltagarna att de skulle vänta i snitt åtta dagar innan de söker sig till en medicinsk expert. 

Men de väntar betydligt kortare när det kommer till deras hundar där de skulle vänta bara tre dagar för att boka in en veterinärstid.  

Näringsrik kost 

Samtidigt som studien tyder att hundägarna prioriterar deras djur före sig själva så visar den även att 29 procent av ägarna inte vet vilka näringsämnen som deras hund behöver för att hålla sig fullt frisk. 

De främsta orsakerna var bristande kunskap om vad en hälsosam kost för hundar ska innehålla, som 34 procent svarade, samt tidsbrist för att undersöka de olika livsmedel som finns för hundar, där det var 27 procent. 

Källa: The Sun